Een nieuwe plek

10 jaar geleden kwamen we in dit huis wonen, Mout was net nog geen 4 en Bente 2. We hebben het zien bouwen, fietste regelmatig langs en keken hoe het werd wat het nu is.

Dit huis kent veel geschiedenis, twee kleine meisjes die vanuit hier hun basisschool startte en hem ook afmaakte, twee huwelijkscrisissen zijn hier bevochten en gewonnen, twee keer hebben we hier met een positieve zwangerschapstest in onze handen gestaan en plekjes gemaakt voor verse baby’s, twee keer hebben we een net geboren kindje hier naar hun thuis gebracht, hier hebben ze leren kruipen, staan, lopen, fietsen, praten, zingen…

Ongeveer twee jaar geleden kwam bij ons het besef dat we uit dit huis gegroeid zijn, dat Kaat, Toon en Bente een eigen kamer verdienen. Zeker Bente die altijd klaar staat voor iedereen, soms ten koste van zichzelf, moet af en toe een deur achter zich dicht kunnen trekken.

Een ander huis hadden we gevonden voordat ons eigen huis was verkocht.

De eerste keer dat we in dat huis binnenkwamen begonnen de ogen van Ronald te glimmen bij het zien van de woon en eetkamer, mijn hart ging wat sneller slaan bij het zien van 5 slaapkamers. We waren allebei verliefd.

Dus begon een speedy opruimactie, na hulp van Bri, Jacqueline en Shurguard kwam de fotograaf van Bliss makelaars prachtige foto’s nemen en de eerste dag van onze vakantie stond ons huis op Funda. (eerlijkheid dient te zeggen dat wij onze eigen huis op de foto’s bijna niet herkende, maar er was dan ook heul hard gewerkt)

284_groot

En binnen no time was het ook gekocht, terug uit Frankrijk hadden we een huis verkocht en minstens zo belangrijk: een huis gekocht.

En nu gaat het dus gebeuren, we gaan dit mooie, lieve, vertrouwde huis verlaten om tussen Sinterklaas en Kerst onze intrek op de Zwanenweide 24 te nemen. Bente op een ruime kamer op zolder, met daarnaast een heuse inloopkast, Mout in een kamer met zicht op de achtertuin, met ruimte voor alles. Toon een eigen kamer met stapelbed dat ook zijn vriendjes kunnen komen logeren en Kaat in een klein kamertje vlak bij ons zodat, als ze het nog eng of spannend vind, de weg naar ons bed zo is gevonden.

Er hoeft weinig te gebeuren, alles wordt geschilderd en wordt een aansluiting voor wasser en droger beneden in de garage gemaakt zodat ik niet telkens de trap op en af moet.

Ik heb het ontzettend veel zin in, hoewel ik de Meester Pluimhof ga missen…maar nu is het tijd voor ruimte en nieuwe mogelijkheden…

510_groot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s