Handicap

Zo’n soort week, ken je zo’n soort week? Waarin je eigenlijk alleen maar diep onder de dekens wil, de nabije toekomst even niet aandurft.

Maandag had ik een afspraak bij Domicare, een bedrijf wat specialiseert in aangepaste keukens. Vol goede moed ging ik erheen, enorm interessant en ik zag ook zeker wel de voordelen van zo’n keuken. Een stuk van je keuken is verstelbaar, daarin zit een kookplaat en een wasbak. Deze kan dus in hoogte worden versteld zodat je staand en zittend kan koken. Dat zou me een hoop energie schelen.

Eenmaal thuis met het boekje en een hoop informatie in mijn hoofd kwamen de tranen, ik wil dit helemaal niet. Ik wil staand koken, ik wil niet ziek zijn.

Dinsdagmiddag had ik een afspraak bij een arts van de gemeente om te kijken of ik in aanmerking kom voor een gehandicaptenparkeerkaart. Hij zag mij lopen en hoorde mijn verhaal, stelde veel vragen en keek met een kritische blik. Aan het eind van het half uur durende gesprek, zei hij mij: U bent een grensgeval, maar u heeft MS en daar is geen kruid tegen gewassen. Dus ik ga een positief advies uitbrengen. Daar was ik blij mee, ik weet wat ik ermee ga winnen.

Maar eenmaal thuis kwamen weer de tranen, het is een diep verdriet te weten dat ik nooit meer beter wordt, dat het eigenlijk alleen nog slechter zal gaan en natuurlijk zullen daar oplevingen tussen zitten en periodes dat het niet zo hard zal gaan, zoals het nu lijkt te gaan.

Deze week kruip ik dus even in mijn schulp, heb ik verdriet en zijn er tranen. Maar daarna moet het maar weer over zijn. Uiteindelijk is er maar één optie, doorgaan en er zijn voor de kinderen, samen met Ronald onze toekomst uitstippelen en al zal hij er anders uitzien dan we beide hadden voorzien, diep in  mijn hart weet ik dat wij met z’n zessen een goed leven hebben en zullen krijgen, en dat dat is met een handicap, dat is dan maar zo.

en ik moet zoiezo stoppen met huilen want Kaat sprak net de woorden:

‘Ik hou niet van huilende mamma’s’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s