De meivakantie

De meivakantie is aangebroken, dat betekent in wezen dat het eind van het schooljaar in zicht is. De rest van het schooljaar is een aaneenreiging van vrije dagen, studiedagen, lange weekeinden, eindfeesten en schooltoneel.

Voor onze oudste dochter komt er een spannende ochtend aan, de wisselochtend…mijn dochters zitten op een Jenaplanschool, wat veel inhoudt maar voor het verhaal is dit belangrijk: De school is verdeeld in stamgroepen, onderbouw, middenbouw en onderbouw. Voor Mout zit de onderbouw er bijna op, ze heeft 2 1/2 jaar bij dezelfde juf gezeten en nu gaan ze naar een nieuwe klas met andere leerlingen en een nieuwe juf.

Op de wisselochtend hoort ze, voordat ik het hoor, naar welke klas ze gaat en mag ze daar vast een ochtend gaan kijken, zij heeft er heel veel zin in en ik vind het heel erg spannend. Welke juf krijgt ze straks, blijft ze wel bij een aantal van haar vriendjes en zal ze het allemaal wel aankunnen?

Allemaal onzin natuurlijk, het komt helemaal goed, ze voelt zich reuze groot, ze zal lekker leren lezen en schrijven en wij moeders moeten leren LOSLATEN…en nou hup…vertrouwen in je dochter!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s