Pius X

De ergste storm is alweer gaan liggen, maar in mijn hoofd is het nog niet uitgewaaid. En dat komt voornamelijk omdat ik het niet begrijp.

Pius X is een onderdeel van de kerk geweest, een groepering die erg van de oude stempel is en toen die groep zonder pauselijke toestemming een aantal priesters tot bischop wijden werden ze geëxcommuniceerd.

Toen deze paus aantrad beloofde hij de katholieke kerk opnieuw te herenigen. Blijkbaar is de het gesprek met Pius X al langer gaande en wilde pius X graag dat hun verbanning uit de katholieke kerk werd opgeheven omwille van de communicatie.

De Paus doet dit onwille van de communicatie, maar is het wenselijk een soortgelijke groepering terug in de moederschoot te willen?

De Roomskatholieke kerk heeft in 1962 het Tweede Vaticaans Consilie geopend. Dit betekent o.a. dat het Latijn in de dienst vervangen werd door de taal van het land en het schreef ook voor dat de Katholieke kerk respect en openheid toonden voor andere godsdiensten en andere christelijke kerkgenootschappen. Het katholisme als enig waar geloof werd verworpen, met name kwam dit in de relaties met het Jodendom en overige christenen tot uitdrukking.

Het is een feit dat Pius X erg veel moeite heeft met deze Tweede Consilie, ook is het een feit dat Pius X de dood van Jezus Christus wijdt aan de Joden. Wat wonderlijk is, want is het niet een Jood die door Joden is vermoord??

Ik heb deze paus hoog zitten, het is een hele slimme man, maar feit is wel dat sinds hij Paus is, in de ogen van de katholieken, de plaatsbekleder van Jezus, al heel wat mensen tegen zich in het harnas heeft gejaag, de homo’s, de moslims en nu de joden…

Maar waarom?? Is de eenheid van de kerk zo belangrijk dat je daarvoor je geloofwaardigheid in de wereld op het spel zet…dus zoals in het begin van deze log…ik begrijp er helemaal niets van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s