Kerstmis

De komende dagen staan in het teken van Kerstmis. Een feestdag waar de meesten nog wel van weten waarom we het vieren. Een dag die in het teken staat van vrienden en familie.

Wij hebben de eerste kerstviering al achter de rug, gisteren bij mijn vader waar toch weer duidelijk werd hoe snel de mens zich kan vermenigvuldigen, 7 jaar geleden vierde we kerst met mijn zussen en ik(3), aanhang (3), stiefzussen (2) en aanhang (1), tel daarbij op mijn vader en mijn vrouw en je komt op 11. Gisteren telde het gezelschap 19, er is niemand afgevallen maar wel vele kinderen geboren en het eind is nog niet in zicht.

Het is een vreemde gewaarwording, en dat zal zeker voor ouders gelden, om dochters, en in mijn geval, zussen, te zien veranderen in echtgenotes en moeders. Om te zien hoe we alledrie volwassen zijn geworden en daar ook alledrie onze eigen invulling aan geven. Hoe we alledrie kinderen hebben gekregen die soms op elkaar lijken maar ook zo ontzettend verschillend zijn en hoe we die alledrie op een geheel eigen manier opvoeden.

Ik kan op zo’n avond gaan zitten en verbaasd maar ook heel gelukkig om me heen kijken . We zijn alledrie op onze pootjes terecht gekomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s