Paaskerk

Paaskerk_3Sinds een paar maanden hoor ik nu officieel bij de Paaskerk, een Protestante Kerk. Voor mij natuurlijk wel een overgang en ook voor de mensen in mijn ‘oude’ kerk: de Rooms-Katholieke Maria Koningin.

Ik merk dat de overstap me niet door iedereen in dank word afgenomen. De Katholieke Maria Koningin is een een gemeenschap die steeds kleiner word, vooral door het vertrek van jonge gezinnen.

Een van mijn bezwaren bij de KMK is het tekort aan kinderactiviteiten, tijdens de dienst is er geen opvang en geen kindernevendienst. Daarop antwoorde een van de parochianen van de KMK dat dat een vraag van het kip en het ei is. Als alle gezinnen met kinderen weggaan zal er nooit een opvang worden geregeld en daarin  moet ik haar gelijk geven.

Maar er zijn natuurlijk meer redenen waarom ik ben ‘overgelopen’ naar de Paaskerk. Een daarvan is mijn steeds groter wordende moeite met de Paus. Zeker in zijn functie als waarnemend God op aarde. Ik vind het moeilijk een geloof uit te dragen dat condooms verbied, ik vind het moeilijk een geloof uit te dragen dat prietsers celibaat oplegt, maar ondertussen wel het meest priesters heeft die ontucht hebben gepleegd. Zou het een misschien iets met het ander te maken hebben?

Wat voor mij ook heel belangrijk is geweest is natuurlijk de Paaskerk, ik heb me geloof ik nog nooit zo thuis gevoeld in een kerk. Het is een gemeenschap waar ik graag bij wil horen, waar ik een onderdeel van uit wil maken en het liefst een actief onderdeel.

Met kerst voelde ik me vereerd dat ik in deze kerk mocht komen en ik voelde me geliefd en opgenomen door de parochianen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s